lukashenko-nakazav-ne-trimati-viyska-na-zakhidnomu-kordoni-yakscho-nato-tam-ne-vorushatsya

Лукашенко наказав не тримати війська на західному кордоні, якщо НАТО там "не ворушаться"

 • 13618 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Білоруський президент Олександр Лукашенко провів нараду з Радбезом країни, де наказав без необхідності не тримати Збройні сили в такій кількості на західному кордоні, якщо війська країн НАТО, що межують з Білоруссю, завершили навчання. Про це УНН повідомляє з посиланням на білоруське агентство "БЕЛТА".

"Перше питання - про ситуацію на західному кордоні. Хотів би почути доповідь міністра оборони і начальника Генштабу про те, які ви пропонуєте дії нашої армії найближчим часом. Тобто, якщо натовські війська в Польщі, Литві в принципі закінчили так звані навчання і не ворушаться там більше, нам слід адекватно на це реагувати. Ми не можемо там довгий час без необхідності тримати Збройні Сили в такій кількості. Тим більше що це недешево обходиться", - сказав Лукашенко.

"Якщо ж там як і раніше відбуваються ті ж події, що і місяць тому, значить, ваші пропозиції, як ми будемо реагувати в зв'язку з цим. Словом, подальші дії наших Збройних Сил на західному кордоні, виходячи з тієї обстановки, яка складається в Польщі і Литві", - додав Лукашенко.

Так, голова Міноборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що після навчань на заході країни сили повернуті в місця дислокації, але адекватне реагування на обстановку збережеться.

"Він повідомив, що... той комплекс заходів, який проводився в межах навчань на гродненському тактичному напрямі, згорнутий, війська повернуті в пункти постійної дислокації. Разом з тим, Збройні Сили продовжують адекватно реагувати на те, що відбувається поблизу держкордону", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Білорусі почалися масштабні військові навчання недалеко від західного кордону. Перед цим Лукашенко віддав наказ перекинути десатників з Вітебська на захід країни "через ескалацію НАТО".

Українські Національні Новини

Новини Світу