lukashenko-nazvav-ukrayinu-spilnoyu-bidoyu-bilorusi-ta-yes

Лукашенко назвав Україну спільною бідою Білорусі та ЄС

 • 11805 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна — це спільна проблема для його країни та Європейського Союзу. Про це він сказав під час зустрічі з очільницею представництва ЄС у Білорусі Андреа Вікторін, яка завершує свою місію у Мінську, передає УНН з посиланням на "Польське радіо".

"Білорусь готова до розширення діалогу з Європейським Союзом", - заявив у понеділок у Мінську президент Білорусі.

З його слів, сьогодні немає перешкод для зміцнення діалогу не тільки в економічних, але також політичних питаннях з ЄС. Він зазначив, що "Білорусь до цього готова".

У розмові з Вікторін, Лукашенко також прокоментував ситуацію в Україні.

"У нас є з вами спільна проблема, можна сказати, біда — Україна. Я дуже добре знаю український народ і все те, що сьогодні відбувається в Україні, цей народ того не заслужив", - сказав він.

Білоруський лідер зазначив, що після президентських і парламентських виборів питання з владою в Україні розв’язалося.

Лукашенко попросив Вікторін подати сигнал в Євросоюзі, що "країна потребує підтримки", відзначивши пропозицію Києву зблизитися з Європою, що звучала раніше, пише видання.

"Свого часу ЄС дала цій братній для нас країні та народові багато перспективних сигналів. Я прошу вас про підтримку для стабілізації ситуації в Україні. Європейський Союз сказав "А", повинен сказати "Б", якщо говорити відверто. Треба допомогти українському народові", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв запрошення українського колеги Володимира Зеленського відвідати Житомир.

Українські Національні Новини

Політика