lukashenko-pislya-merkel-zatelefonuvav-putinu-obgovoryuvali-navchannya-ukrayini-ta-ssha

Лукашенко після Меркель зателефонував Путіну: обговорювали навчання України та США

 • 17255 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У вівторок відбулася телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з самопроголошеним президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком - вже третя з початку місяця. Про це повідомляє пресслужба президента РФ, пише УНН.

Цитата

"Продовжено обмін думками щодо міграційної кризи на кордонах Білорусії з країнами Євросоюзу - з урахуванням минулої напередодні бесіди Олександра Лукашенка по телефону з виконуючою обов'язки Федерального канцлера Німеччини Ангелою Меркель", - сказано в повідомленні.

Деталі

За даними Telegram-каналу "Пул першого", співрозмовники сьогодні зокрема обговорили ситуацію на білорусько-польському кордоні і "спільні дії з оборони кордонів Союзної держави", а також ситуацію в Україні і "позапланові навчання" України і США "біля кордонів Російської Федерації і в Чорному морі".

Повідомляється,що Лукашенко поінформував Путіна про телефонну розмову з Меркель, що відбулася напередодні.

Також сторони обговорили графік майбутніх контактів.

Додамо

Напередодні Лукашенко і Меркель провели телефонну розмову. Вона відбулась на тлі ситуації з нелегальними мігрантами, які штурмують кордон Польщі з боку Білорусі.

Нагадаємо

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони звучали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали. Потім було ще кілька спроб прориву.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Додамо також, що 16 листопада на польсько-білоруському кордоні мігранти в черговий раз спробували штурмувати паркан польського кордону і кидали каміння в прикордонників. В результаті серйозні поранення отримав один з офіцерів.

Реакція України

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш вразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Українські Національні Новини

Новини Світу