lukashenko-zayaviv-pro-gotovnist-povernuti-yadernu-zbroyu-do-bilorusi-nazvano-umovu

Лукашенко заявив про готовність повернути ядерну зброю до Білорусі: названо умову

 • 24523 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що запропонує президенту Росії Володимиру Путіну повернути ядерну зброю в Білорусь за умови, якщо аналогічні системи НАТО опиняться в Польщі. Про це він повідомив в інтерв'ю російським ЗМІ, передає УНН.

Цитата

“У такому випадку я запропоную Путіну повернути ядерну зброю в Білорусь. Та ядерна зброя, яка буде найбільш ефективно при такому зіткненні. Ми ж на території Білорусі до цього готові. Я як дбайливий, вибачте, господар нічого не зруйнував. Всі "сараї" стоять на місці", — заявив Лукашенко.

Деталі

Так він прокоментував припущення генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що при відмові Німеччини від ядерної зброї вона може бути розміщена в інших країнах Європи. Відповідаючи на питання, про які конкретно системи йдеться, Лукашенко пообіцяв "домовитися" з цього приводу.

Додамо

19 листопада генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не виключає можливості розміщення ядерної зброї в Східній Європі. Він зазначив, що зброя може бути розміщена в європейських країнах на схід від Німеччини, якщо ФРН відмовиться від її розміщення на своїй землі.

Минулого року посол США у Варшаві озвучила можливість розміщення ядерної зброї в Польщі.

Як писав УНН, розміщення НАТО нових ракет наземного базування в Європі носить теоретичний характер. Столтенберг вперше заявив минулого року після засідання Групи ядерного планування Альянсу, що таких планів немає, хоча він зазначив, що деякі союзники планують придбати нові системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Українські Національні Новини

Політика