lukashenko-zayaviv-scho-bilorus-dopomogla-migrantam-potrapiti-do-yes

Лукашенко заявив, що Білорусь допомогла мігрантам потрапити до ЄС

 • 22185 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "абсолютно можливо", що його війська допомагали мігрантам перетнути кордон Польщі і тим самим потрапити до ЄС, але заперечив факт запрошення їх до Білорусі. Про це він заявив в інтерв'ю британській медіакомпанії ВВС, оприлюдненому у п'ятницю, 19 листопада, інформує УНН.

Деталі

"Абсолютно можливо", що білоруські військовослужбовці допомагали мігрантам перетнути кордон із Польщею, сказав Лукашенко.

"Ми слов'яни. У нас є серце. Наші війська знають, що мігранти прямують до Німеччини", - пояснив він.

"Можливо, їм (мігрантам - ред.) хтось допоміг. Я навіть не вникатиму в це", - заявив Лукашенко.

Він додав, що не запрошував мігрантів до Білорусі, щоб спровокувати кризу на кордоні із Європейським Союзом.
"Я говорив, що не збираюся силою утримувати мігрантів на кордоні або вести їх силою... Я не зупинятиму їх, тому що вони їдуть не до моєї країни, а до вашої", - підкреслив він.

Додамо

В останні місяці Польща, а також Литва і Латвія відзначають потік мігрантів, що збільшився, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу. Брюссель звинуватив Лукашенка у прагненні створити хаос біля кордонів Євросоюзу в помсту за санкції проти Мінська.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі загострилася 8 листопада, коли з білоруського боку до неї підійшли кілька тисяч вихідців із Близького Сходу. З того часу мігранти неодноразово робили спроби силового переходу кордону у напрямку Польщі, кидаючи в прикордонників каміння, використовуючи сльозогінний газ та засліплюючи їх лазерами. У відповідь польські прикордонники застосовували водомети.

Українські Національні Новини

Новини Світу