lukashenko-zayaviv-scho-domovivsya-z-putinim-pro-vizit-do-krimu-poyizdka-oznachatime-viznannya-pivostrova-rosiyskim

Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про візит до Криму. Поїздка означатиме визнання півострова "російським"

 • 23195 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Самопроголошений Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про намір відвідати тимчасово окупований Крим. Слова Лукашенка наводить БелТА, передає УНН.

Цитата

"Так було і сказано. Коли ми на катері з ним (президентом РФ Володимиром Путіним - ред.), на шхуні "бовталися" в Чорному морі. Якраз про це мова зайшла. Я кажу: ну, показав би Крим. Каже, немає питань. Тільки, кажу, давай на літаку, а не на цьому човні", - розповів Президент.

Деталі

Так, він нібито заявив, що має намір відвідати Крим і на цей рахунок є домовленість з Путіним. Почати таку поїздку він хотів би з відвідування тимчасово окупованого Севастополя, пише БелТА.

При цьому точні терміни, коли могла б відбутися така поїздка, поки не визначені. Лукашенко заявив, що його приїзд до Криму означатиме визнання півострова частиною Росії.

"Крим де-факто - це російський Крим. Після референдуму і де-юре Крим став російським", - заявив він.

Що було раніше

Як писав УНН, на засіданні Вищої Держради, що проходило в онлайн-режимі, Лукашенко "поскаржився" Путіну, що той не запросив його в окупований Севастополь з нагоди Дня народної єдності.

"Володимир Володимирович мені все обіцяв, обіцяв, що з собою візьме в Крим, покаже новинки, що там нового зроблено, зроблено немало, по дорозі провезе в Крим, але ось сьогодні один поїхав і мене з собою не запросив", — сказав він.
У відповідь Путін заявив, що"завжди буде радий бачити Лукашенка в Севастополі".

Українські Національні Новини

Політика