lukashenko-zayaviv-scho-ne-vagayuchis-zaprosit-rosiyski-viyska-v-razi-potrebi

Лукашенко заявив, що не вагаючись запросить російські війська в разі потреби

 • 28185 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Білорусь без вагань запросить російські війська в разі необхідності, заявив в п'ятницю самопроголошений президент Олександр Лукашенко, хоча він зазначив, що зараз в них немає необхідності. Про це інформує УНН з посиланням на білоруське державне інформаційне агентство "Белта".

Деталі

Росія підтримує тісні військові та економічні зв'язки зі своїм союзником Білоруссю, навіть незважаючи на те, що західні країни піддали її остракізму з тих пір, як Лукашенко придушив масові протести після спірних президентських виборів в минулому році.

Лукашенко сказав, що Білорусь впоралася з заворушеннями без будь-яких зовнішніх сил і може зібрати близько 500 000 осіб за короткий період часу, але готова ввести російські збройні сили в разі необхідності.

"Зараз в цьому немає необхідності. У нас досить сильні, згуртовані і компактні збройні сили... Якщо цього буде недостатньо, будуть введені російські збройні сили... Якщо необхідно, ми не будемо коливатися", Білоруське державне інформаційне агентство "Белта" процитувало слова Лукашенка.

Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Білорусь не зверталася з проханням про війська, і що Мінську необхідно буде подати офіційний запит, перш ніж вони можуть бути розміщені.

Доповнення

За рік, що минув після спірних виборів, Білорусь заарештувала тисячі протестуючих, а правозахисні групи кажуть, що сотні людей зазнали жорстокого поводження або тортур в ув'язненні, що заперечує Мінськ.

Майже всі основні діячі опозиції в даний час знаходяться в ув'язненні або у вигнанні.

Українські Національні Новини

Новини Світу