lukashenko-znovu-nahovoryv-pro-ukrainu-u-tspd-nazvaly-yoho-zaiavy-chastynoiu-informatsiinoi-kampanii-kremlia

лукашенко знову наговорив про Україну: у ЦПД назвали його заяви частиною інформаційної кампанії кремля

 • 19133 переглядiв

Заяви лукашенка є частиною інформаційної кампанії кремля, спрямованої на посилення напруженості на північному кордоні України, повідомляє український Центр протидії дезінформації.

Білоруський правитель олександр лукашенко, виступ якого опублікувати на його сайті у четвер, знову зробив низку заяв про Україну, зокрема, пропонував "зіграти в нічию" і називав українську формулу миру нереалістичною. В українському Центрі протидії дезінформації при РНБО вже відреагували, пояснивши, що означають нові коментарі лукашенка, зазначивши, що це є частиною інформаційної кампанії кремля, мета якої збільшити напруження на північному кордоні України, пише УНН.

Деталі

Як вказали у ЦПД при РНБО, самопроголошений президент лукашенко заявив, що опозиція білорусі планує захопити кобринський район країни, щоб потім вимагати ввести до білорусі війська НАТО. "Паралельно в кдб білорусі заявили нібито в країні готуються терористичні осередки, які планують теракти одночасно із вторгненням та повідомили про нібито запобігання атаці БпЛА на білорусь з боку Литви. За словами лукашенка, білорусь на порозі великої війни", - зазначили у ЦПД.

Окрім того, він зробив ще кілька заяв щодо необхідності переговорів між Україною і рф, "інакше Україна припинить існування", та про те, що основою таких переговорів може стати "стамбульський варіант". Все це лукашенко приправив ядерними погрозами. 

Також лукашенко, говорячи про заяви Заходу з приводу того, що не можна допустити перемоги путіна, заявив: "Якщо ви наполягаєте, що не можна, то це момент для переговорів. Зіграйте внічию на цьому етапі".

Тож, у ЦПД при РНБО пояснили, "що означають заяви лукашенка про підготовку вторгнення в білорусь".

"кремль через свого білоруського соратника олександра лукашенка продовжує залякування України та західної громадськості, що мало б підштовхнути нашу державу і союзників до початку переговорів на умовах москви", - вказали у ЦПД.

"Заяви білоруського диктатора є частиною інформаційної кампанії кремля, мета якої збільшити напруження на північному кордоні України через погрози білорусі вступити у війну, що має сковувати Сили оборони України. Одночасно кремль намагається дискредитувати Українську формули миру напередодні саміту у Швейцарії та примусити Україну до переговорів на своїх умовах", - наголосили у ЦПД при РНБО.

Доповнення

Окремо лукашенко обурився тими оборонними заходами, які здійснили країни-сусідки білорусі після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Він зазначив, що не розуміє, навіщо Польщі така потужна армія. "Ми не збираємося з ними воювати. З території білорусі вони не повинні чекати жодних активних агресивних дій. Нам це не треба", - заявив лукашенко.

08.04.24, 15:59 • [views_0]