lukashenko-zustrivsya-u-sizo-iz-babarikom-ta-inshimi-biloruskimi-politvyaznyami

Лукашенко зустрівся у СІЗО із Бабариком та іншими білоруськими політв’язнями

 • 22348 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Олександр Лукашенко 10 жовтня відвідав слідчий ізолятор КДБ Білорусі. Там він зустрівся з політв’язнями Віктором Бабариком і його сином Едуардом, Лілією Власовою, Юрієм Васкрасенськім та іншими, повідомляє Telegram-канал "Пул Первого", інформує УНН.

"(Лукашенко - ред.) там (у СІЗО - ред.) 4,5 години спілкувався з вищеназваними представниками, які перебувають у СІЗО. Мета президента - почути думки всіх. Втім, зміст бесіди учасники спільним рішенням залишили у таємниці", - йдеться у повідомленні.

Так, на фотографії видно Віктора та Едуарда Бабариків, Лілію Власову, Юрія Воскресенського.

"Конституцію на вулиці не напишеш", - нібито сказав Лукашенко членам Координаційної ради та об'єднаного штабу - інформує канал.

Зазначимо, що Віктор Бабарико перебуває під арештом з 18 червня. Його звинувачують в економічних злочинах, хоча сам він пов’язує кримінальне переслідування із політичною діяльністю.

Як повідомлялося раніше в УНН, Світлана Тіхановська оголошена у розшук на території РФ, а перед цим білоруську опозиціонерку Колеснікову залишили під вартою.

Також нагадаємо, після президентських виборів, які відбулися 9 серпня 2020 року, у Білорусі продовжується політична криза, яка супроводжується масовими протестами, затриманнями журналістів та опозиціонерів, а також силовим розгоном акцій. Протестувальники називають результати виборів фальсифікацією, згідно яких Лукашенко здобув перемогу із понад 80% підтримки.

Опозиціонерка і головна конкурентка на виборах Лукашенка Світлана Тихановська - виїхала до Литви. 8 серпня опозиційні сили оголосили про створення Координаційної ради, яка представляє інтереси протестуючих. Згодом 23 вересня Лукашенко провів так звану "інавгурацію".

Українські Національні Новини

Суспільство