lutsenko-figuruye-u-kriminalnikh-provadzhennyakh-dbr-truba

Луценко фігурує у кримінальних провадженнях ДБР - Труба

 • 13094 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Державне бюро розслідувань має кримінальні провадження, в яких є прізвище колишнього Генерального прокурора України. Про це в ефірі програми Радіо Свобода заявив директор ДБР Роман Труба, передає УНН.

"У нас є кримінальні провадження, де учасником чи можливим учасником, особою, яку необхідно допитати, де фігурує прізвище Луценко", – сказав Труба.

"Відкриття кримінального провадження – це є реєстрація повідомлення чи заяви в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. І відкриття не свідчить про причетність особи до вчинення чи відповідно не до вчинення злочину. І на цьому етапі слідчі ДБР виконують суто технічну роботу і не впливають на цей процес. Наступний етап – це проведення розслідування, зібрання достатніх доказів і встановлення об’єктивних обставин. Саме цей етап, де слідчий повинен бути максимально професійний, оскільки лише від його слідчих дій залежить в подальшому кінцевий результат у кримінальному провадженні", – додав керівник ДБР.

Нагадаємо, УНН 1 жовтня повідомили у ДБР, що бюро відкрило провадження за фактом заяви Арахамії на Луценка.

Колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував рішення ДБР про відкриття проти нього кримінального провадження.

Луценко працював на посаді Генерального прокурора у 2016-2019 роках. Верховна Рада звільнила його 29 серпня. За словами речниці Луценка Лариси Сарган, наразі він виїхав до Великої Британії для вивчення англійської мови.

Українські Національні Новини

Політика