lutsenko-povidomiv-scho-virobnik-vidmovlyav-v-remonti-minometa-molot

Луценко повідомив, що виробник відмовляв в ремонті міномета "Молот"

 • 10639 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. ПАТ "Маяк" відмовляло військовим частинам в ремонті і гарантійному обслуговуванні мінометів "Молот". Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання оборонного комітету, передає УНН.

"Протягом 5 років з дня постачання ПАТ "Маяк" взяло на себе додаткове зобов’язання здійснювати гарантійне обслуговування і ремонт мінометів, якщо дефекти виникли не внаслідок порушення правил експлуатації та зберігання продукції. За попередніми даними слідства, ніякого гарантійного обслуговування, а тим більше ремонту, ПАТ "Маяк" у військах не проводило", - зазначив генпрокурор.

За його словами, відбулася нарада Міноборони з керівництвом заводу щодо відмов в обслуговуванні мінометів 16 березня 2017 року. Наразі Генпрокуратура очікує інформацію з військових частин щодо отримання відмов.

У 2016 році були проведені державні випробування, в ході яких були виявлені невідповідності ряду ознак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ вибухнув ще один "Молот" - волонтери

При цьому він зазначив, що міномет "Молот" прийнятий в експлуатацію в листопаді 2015 року після проходження успішних відомчих випробувань – зокрема 124 пострілів. Відповідний наказ видав начальник ГШ Муженко.

Нагадаємо, через вибух на Рівненському полігоні загинули троє військових, ще дев'ятьох поранено.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП