lutsenko-ukrayina-ne-stala-mistsem-bezkarnogo-provedennya-rosiyeyu-teraktiv

Луценко: Україна не стала місцем безкарного проведення Росією терактів

 • 10474 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Україна не стала для Росії місцем, де можна безкарно проводити теракти. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"Думаю, що як генеральний прокурор України я маю право дати найвищу оцінку СБУ також працівникам Національної поліції України. У той же час хочу підкреслити для всіх критиканів, ні це неправда, що в Україні не розкриваються теракти. Ні, це неправда, що Україна стала місцем, де Росія може безкарно проводити теракти. Правда полягає в тому, що правоохоронною системою України було розкрито вбивство Вороненкова, замах на вбивство Мосійчука, теракт в результаті якого загинув полковник СБУ Хараберюш, вбивство Бузини", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 29 травня ввечері на російського журналіста Аркадія Бабченко вчинили замах - стріляли в спину. Пізніше стало відомо, що журналіст помер від поранень у кареті "швидкої".

Як повідомляв УНН, слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко, якого застрелили невідомі в Києві. Поліція надала фоторобот можливого вбивці Аркадія Бабченка.

У провадженні щодо вбивства Бабченка призначили низку експертиз.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.



Українські Національні Новини

Кримінал та НП