lviv-ogolosiv-viynu-natsionalniy-lotereyi

Львів оголосив війну "Національній лотереї"

 • 8831 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Місцева влада Львова прийняла комплекс заходів з протидії гральному бізнесу під вивіскою "Національної лотереї", повідомляє УНН.

Відповідне рішення прийняв виконком Львівської міськради сьогодні, 21 грудня. У рішенні заявлено про перевірку всіх без винятку закладів "Національної лотереї".

За словами директора юридичного департаменту Львівської міськради Олени Пайонкевич, всі вони будуть перевірені на предмет наявності ліцензії.

"Ми вирішили підійти до проблеми нестандартно, спираючись на Європейську хартію місцевого самоврядування, де вказано, що орган місцевого самоврядування на своїй території сам вирішує питання місцевого значення", - заявила вона.

Крім того, біля закладів "Національної лотереї" буде соціальна реклама з написами про те, що тут працює гральний бізнес, який заборонений законодавством.

"Навіть якщо це зупинить хоча б кількох людей від того, щоб зайти всередину, це дійсно буде хорошим результатом", - додала Пайонкевич.

Результатом перевірки повинен стати демонтаж вивісок "Національної лотереї", за якими заховані гральні заклади.

Крім цього, перевіряти будуть ломбарди, які за збігом обставин, розміщені біля гральних закладів. Місцева влада планує з'ясувати, чи не один власник у "Національних лотерей" і цих ломбардів.

Офіційний Львів в особі мера Андрія Садового також розкритикував правоохоронців, які, за його словами, "кришують" весь це свавілля в місті.

"Поліція не виїжджає в такі заклади на виклики, а депутати у Верховній Раді отримують від цього бізнесу надприбуток", - наголосив Садовий, ймовірно, маючи на увазі депутата Олександра Третьякова, якого ЗМІ не раз пов'язували з "Національної лотереєю".

Вперше ім'я Третьякова спливло в зв'язці з "Національними лотереями", коли він приїхав захищати лотерейників під час обшуків СБУ. Після сам визнав, що має опціон на викуп частки в цій структурі.

Разом з тим, представники "Національних лотерей", присутні при "розборі польотів" в мерії Львова свою причетність до азарту категорично спростовують.

Однак, той факт, що експерти, пов'язані з "Національними лотереями" моментально відреагували на ініціативу Садового критикою, заявивши, що міськвлада не має повноважень на подібні перевірки - може свідчити про те, що перевірок в "Національних лотереях" таки побоюються.

До того ж і факти заняття азартної діяльністю в "Національних лотереях" вже були встановлені не раз.

УНН раніше писав, що проти "Національних лотерей" поліція розслідує цілий "букет" кримінальних проваджень. Там і організація нелегального азартного бізнесу, і ухилення від сплати податків, і завдання збитків державі.

Але "Національним лотереям" в якийсь момент вдалося уникнути перевірки фіскалів, які повинні були порахувати розмір збитку країні і покарати за всі правопорушення. Причина виявилася банальна: фіскали проігнорували рішення суду.

Українські Національні Новини

Суспільство