lvivski-fermeri-otrimali-11-mln-grn-agrodotatsiy

Львівські фермери отримали 11 млн грн агродотацій

 • 9403 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. З початку року фермери Львівської області отримали 11,1 млн грн дотацій за утримання молодняка великої рогатої худоби (ВРХ). Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА, передає УНН.

Кошти отримали 10,5 тис. фізичних осіб, які загалом вирощують 15,2 млн тварин.

Цьогоріч виплата дотацій проводиться у три етапи. За два із них – компенсації вже нараховані. Зараз фермери Львівщини чекають на останній транш.

Нагадаємо, молочно-виробничий комплекс “Єкатеринославський” – найбільший в Україні розплідник корів австрійської селекції "Brown Swiss" отримав державні дотації в розмірі 2,1 млн грн.

Ним введено в експлуатацію майже 16 тис. квадратних метрів тваринницького комплексу (160 середніх трикімнатних квартир) для телят віком до 2 місяців. Загальний обсяг інвестицій в нове “житло” для тварин склав понад 7 млн грн.

В рамках держпрограми підтримки галузі тваринництва дотації отримала також Вінницька птахофабрика (МХП) за будівництво другої лінії виробництва і удосконалення птахокомплексу до рівня найбільшого в світі. Загальний обсяг інвестицій, вкладених Вінницькою птахофабрикою в аграрну галузь - понад 2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка