lvivskiy-likar-vimagala-khabar-vid-materi-ditini-z-invalidnistyu

Львівський лікар вимагала хабар від матері дитини з інвалідністю

 • 10816 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У Львові лікар-невролог вимагала хабар від матері дитини з інвалідністю за видачу витягу з медичної картки для оформлення державної соцвиплати. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП у Львівській області.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Лікаря викрили працівники управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області.

"Встановлено, що 61-річна львів’янка, лікар-невролог неврологічного відділення одного з львівських медичних закладів, вимагала та отримала від 30-річної мешканки Яворівського району, матері дитини-інваліда, неправомірну вигоду у розмірі шість тисяч гривень за видачу витягу з медичної картки хворої дитини для подальшого оформлення державної соціальної виплати для дітей-інвалідів віком до вісімнадцяти років", - прокоментували в поліції.

Лікаря затримали в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для неї запобіжний захід. Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на Житомирщині голова міжрайонної медико-соціальної комісії вимагав та одержав 4 тис. грн хабара за продовження інвалідності.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП