lvivyanka-suditimetsya-iz-laboratornim-tsentrom-cherez-rezultat-plr-testu

Львів'янка судитиметься із лабораторним центром через результат ПЛР-тесту

 • 24604 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Львів’янка Ольга Митник буде судитися із Львівським лабораторним центром через результати ПЛР-тестування, що були видані її матері, передає УНН із посиланням на Суспільне Львів.

У жінки ПЛР-тест, який зробили у Лабораторному центрі, виявився позитивним. Дані приватної лабораторії — негативні.

"Ми здаємо аналізи у державній службі, де виявляють коронавірус. В ті ж дати ми здали в приватному центрі. Там тест не показує COVID-19. Після того як я вже почала з'ясовувати чому так – зробили повторно та сказали, що (коронавірусу - ред.) не виявлено", - каже львів'янка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомиряни просять прокуратуру перевірити ПЛР-тести на COVID-19: показують помилкові результати

Наразі Митник сумнівається, що у її матері взагалі був коронавірус. Тим часом, у Лабораторному центрі кажуть, що певні за результати.

"Що стосується безпосередньо дослідження, то ми гарантуємо за своє дослідження. Тому що вже переконалися в правильності проведення наших досліджень. Говорити за якісь відомчі лабораторії, приватні лабораторії я просто не компетентний, бо я не знаю рівень їхній, їхні знання, їхні обладнання. І при тому, я ні в якій мірі не знижую їхнього професіоналізму, можливо й так. Але кажу ще раз — що нюансів може бути багато", - пояснює заступник директора Львівського Лабораторного центру Олег Когут.

Наразі Митник готує позов до суду.

Як писав УНН, одесити скаржаться, що по кілька тижнів змушені чекати результатів ПЛР-тестування.

А в Івано-Франківській області - кожен десятий ПЛР-тест повертають без результату.

Нагадаємо, ПЛР-тести українського виробника "Укргентех", які масово були закуплені Офісом Президента (мінімум на 36 млн грн) виявилися непридатними до використання.

Після скандалу ці тести досліджували повторно, вони показали чутливість на рівні всього в 20%.

Українські Національні Новини

Суспільство