lyubiteli-chervonogo-myasa-skhilni-do-infarktiv-ta-insultiv-ucheni

Любителі червоного м'яса схильні до інфарктів та інсультів - учені

 • 9595 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Любителі червоного м'яса ризикують постраждати від інфаркту та інсульту. Такого висновку дійшли фахівці з Клівлендської клініки, передає УНН з посиланням на nagalandpost.com.

Справа в тому, що в орагнізмі любителів червоного м'яса живуть певні кишкові бактерії, які відіграють ключову роль у перетворенні дієтичної поживної речовини, названої карнітином, на "ворога": хімічну речовину, відому як ТМАО. Вона сприяє згортанню крові і закупорці артерій.

"Люди з високим вмістом червоного м'яса в раціоні зазвичай мають більш високий ризик серцевих захворювань та інсульту, ніж ті, хто їсть мало червоного м'яса", — коментує співавтор дослідження, доктор Стенлі Гейзен.

Своєю чергою, насичені жири, що містяться в продуктах тваринного походження, можуть підвищувати рівень "поганого" холестерину в крові, який сприяє серцево-судинним захворюванням, додав Гейзен.

До теми

При COVID-19 підвищується ризик збільшення в'язкості крові і закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину. Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини. В цілому червоне м'ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо — усі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Здоров'я