lyublinskiy-trikutnik-dorogi-kvoti-dlya-pereviznikiv-pro-scho-govorili-shmigal-i-duda

"Люблінський трикутник", дороги, квоти для перевізників: про що говорили Шмигаль і Дуда

 • 17760 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою обговорив важливість новоствореного "Люблінського трикутника", будівництво доріг та квоти для українських перевізників. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

"Уряд налаштований на поглиблення двосторонньої співпраці між Україною та Польщею", - зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Окрім того він відзначив важливість новоствореного "Люблінського трикутника" та запропонував Президенту Польщі розширити його формат.

"Пропоную опрацювати можливість зустрічі глав урядів України, Польщі й Литви. Ми почали розвивати й посилювати "Люблінський трикутник" як новий формат тристоронньої співпраці", - наголосив Шмигаль.

Сторони також обговорили питання транспортної інфраструктури, зокрема, реалізацію проекту "Віа Карпатія", що дасть поштовх для розвитку західних областей України.

"В Україні активно діє проект Президента "Велике будівництво". І концесійні автобани — це наступний крок програми. Впевнений, з наступного року ми зможемо спільно реалізувати перший такий проект — це подовження на територію України траси А4", - підкреслив Шмигаль.

Він наголосив і на збільшенні квоти для українських перевізників і висловив сподівання, що Україна та Польща продовжать плідну співпрацю на митниці.

Нагадаємо, як ідеться у підписаній сьогодні в Києві спільній заяві Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Польща Анджея Дуди, Польща висловлює зацікавленість щодо взаємодії з Україною у межах міжнародної платформи з деокупації Автономної Республіки Крим.

Українські Національні Новини

Політика