lyudi-pidstribuvali-yak-myachiki-v-povitri-potyag-v-irani-ziyshov-z-reyok-pislya-zitknennya-z-ekskavatorom-schonaymenshe-21-lyudina-zaginula

Люди підстрибували як м'ячики в повітрі: потяг в Ірані зійшов з рейок після зіткнення з екскаватором, щонайменше 21 людина загинула

 • 178226 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Пасажирський потяг, що прямував через східний Іран, врізався в екскаватор і зійшов з рейок на світанку в середу, внаслідок чого загинула щонайменше 21 особа і ще 47 отримали поранення, повідомили офіційні особи. Про це УНН пише з посиланням на Al Arabiya.

Деталі

Потяг, що належить державній залізниці Ісламської Республіки, перевозив близько 350 осіб з Табасу, приблизно за 550 км на південний схід від Тегерана, до міста Йезд. Він потрапив у екскаватор, коли потяг рухався підземним залізничним переходом у сільській місцевості.

"Пасажири підстрибували в вагоні, як м'ячики в повітрі", - сказав іранському державному телебаченню один неназваний пасажир.

Рятувальні бригади з машинами швидкої допомоги та вертольотами прибули до віддаленого району. За словами офіційних осіб, понад десяток людей отримали тяжкі травми, деякі з них були госпіталізовані.

У повідомленні йдеться, що за фактом аварії ведеться розслідування.

Доповнення

Найбільша залізнична катастрофа в Ірані сталася в 2004 році, коли потяг, завантажений бензином, добривами, сіркою і бавовною, розбився неподалік міста Нейшабур, внаслідок чого загинуло близько 320 людей, 460 отримали поранення і було пошкоджено п'ять сіл.

У 2016 році внаслідок зіткнення поїздів на півночі Ірану загинули щонайменше 43 особи та близько 100 отримали поранення.

Іран має близько 14 000 кілометрів залізничних ліній по всій країні, що приблизно в два з половиною рази перевищує площу штату Техас.

В Ірані також щорічно гине близько 17 000 людей на дорогах, що є одним із найгірших показників безпеки дорожнього руху у світі. Причиною високої кількості жертв є повсюдне ігнорування правил дорожнього руху, небезпечні транспортні засоби та неадекватність служб екстреної допомоги.

Українські Національні Новини

Новини Світу