lyudi-v-observatsiyi-u-novikh-sanzharakh-vzhe-spakuvali-rechi-ta-gotuyutsya-do-povernutisya-dodomu

Люди в обсервації у "Нових Санжарах" вже спакували речі та готуються повернутися додому

 • 17711 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. У медцентрі "Нові Санжари" люди, які були евакуйовані з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань, вже спакували речі та готується повернутися додому. Про це повідомила колишній міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, інформує УНН.

"14-денний термін обсервації закінчився. Ми вже спакували речі та готуємось повернутись до своїх родин, друзів та звичного життя. Найважливішим є те, що всі евакуйовані з Китаю, члени екіпажу та команда супроводу – не мають захворювання на коронавірус", - написала Скалецька.

Вона нагадала, що протягом двох тижнів вся Україна мала змогу детально стежити за обсервацією евакуйованих громадян України та інших країн.

"Ми детально висвітлювали усі її (обсервації - ред.) аспекти: стан здоров’я, результати аналізів, питання побуту", - зазначила Скалецька.

Також Скалецька подякувала кожному, хто перебував ці дні в обсервації, за відповідальне ставлення та розуміння.

"Ви молодці! Також хочу висловити велику подяку всім, хто брав участь в організації евакуації та процесу обсервації. Ви справжні професіонали! Хочу окремо подякувати тим, хто підтримував нас увесь цей час: надісланим листом, подарованою книгою та просто добрим словом", - написала вона.

Нагадаємо, сьогодні опівдні завершиться обсервація евакуйованих у "Нових Санжарах".

Як повідомлялося в УНН, 20 лютого літак із евакуйованими українцями з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань приземлився у Харкові.

Так, спецрейсом з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань до України прибули загалом 94 особи, з яких 22 особи — члени екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, а також 72 пасажири. Серед пасажирів, яких направили на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Українські Національні Новини

Суспільство