m-nefodov-z-auktsioniv-prodano-mayno-fondu-garantuvannya-na-mayzhe-200-mln-grn

М.Нефьодов: з аукціонів продано майно Фонду гарантування на майже 200 млн грн

 • 10678 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Міністерство економічного розвитку і торгівлі України продало з аукціонів майно Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму майже 200 млн грн. Про це під час прес-конференції заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент УНН.

"Сума проданого майна вже наближається до 200 млн грн, на вчора вже було 190 млн грн з копійками, а вже більше", - сказав М.Нефьодов.

За його словами, система анонімних аукціонів для онлайн-закупівель, за допомогою якої продається державне майно, довела свою ефективність. Він додав, що запущена система на початку осені 2016 року і наразі ця система є обов’язковою для продажу активів ФГВФО.

"Ми стартували (з системою – ред.) в ProZorro.Продажі, як окремий сестринський проект, і наша перша спроба була направлена на те, щоб ефективно продавати активи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. У них їх на балансі більше ніж 440 млрд грн... Це номінальна вартість. Яка реальна вартість цих кредитів банків, що збанкрутіли, їх майна, якихось автомобілів, квартир, заводімо... невідомо", - сказав М.Нефьодов.

За його словами, ці активи мають макроекономічне значення.

М.Нефьодов додав, що система буде поширена на продаж майна всіх державних підприємств.

Нагадаємо, ФГВФО затвердив нові умови для учасників системи ProZorro.Продажі.

Українські Національні Новини

Економіка