m-pens-zayaviv-pro-neobkhidnist-spivpratsi-v-galuzi-bezpeki-mizh-yes-i-ssha

М.Пенс заявив про необхідність співпраці в галузі безпеки між ЄС і США

 • 8320 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Віце-президент США Майк Пенс під час візиту до Брюсселя сказав, що Вашингтон прагне до співпраці з ЄС і НАТО, наголосивши на необхідності співпраці в галузі безпеки між ЄС і США, передає УНН з посиланням на Financial Times.

Він заявив, що США і Європа поділяють "ту ж спадщину, цінності і цілі", щоб сприяти свободі, демократії та верховенству права.

"Є тверда прихильність США до продовження співпраці і партнерства з ЄС", - сказав М.Пенс після зустрічі з президентом Ради ЄС Дональдом Туском.

Партнерські відносини між двома сторонами "тверді і витривалі", додав він.

Вказуючи на нещодавні напади терористів на континенті, М.Пенс наголосив на необхідності співпраці в галузі безпеки між ЄС і США.

"Ваші втратм від варварського тероризму відчувається однаково в Америці. Це вимагає більшої координації та обміну розвідувальною інформацією між державами-членами ЄС, а також між ЄС і НАТО. Дозвольте мені запевнити вас, що США твердо збираються продовжувати і розширювати нашу співпрацю з колективної безпеки всіх наших народів. Безпека вашого союзу і нашого народу залежить від цієї співпраці", - зазначив він.

Нагадаємо, Д.Туск заявив про одностайність з М.Пенсом щодо тісної співпраці ЄС і США.

Українські Національні Новини

Новини Світу