m-volinets-utochniv-dani-pro-postrazhdalikh-na-shakhti-stepova

М.Волинець уточнив дані про постраждалих на шахті "Степова"

 • 9480 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На шахті “Степова” у Львівській області загинули 8 шахтарів, ще 9 - отримали важкі поранення. Про це на свої сторінці в Facebook написав голова незалежної профспілки горняків України Михайло Волинець, передає УНН.

“За останньою інформацією, з місця аварії на шахті "Степова“ ДП "Львіввугілля“ під час вибуху метану загинуло 8 шахтарів та 9 дуже тяжко травмовані... Усі шахтарі вже виведені на поверхню", - повідомив він.

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 гірників з травмами піднято на поверхню. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля. Загалом залучено 50 осіб та 7 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 20 осіб та 6 одиниці техніки.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилітає на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП