m-zlochevskiy-i-knyaz-monako-proveli-v-monte-karlo-mizhnarodniy-forum-z-energobezpeki

М.Злочевський і Князь Монако провели в Монте-Карло Міжнародний форум з енергобезпеки

 • 7876 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У Монте-Карло (Князівство Монако), 2 червня, відбувся II Міжнародний форум "Енергетична безпека майбутнього: нове бачення, стратегії, інновації" (Energe Security for the Future: new vision, strategy, innovation), передає УНН з посиланням на "ТСН".

Захід став наймасштабнішим проектом в Європі з питань енергетичної безпеки та пошуку нових екологічних стандартів. Цьогорічний Форум відвідали понад 200 гостей, серед яких були європейські політики, лідери громадської думки, експерти в галузі безпеки, журналісти і міжнародні енергетичні компанії Європейського Союзу, що пропонують революційні технології та змінюють енергетику на глобальному рівні.

Темою II Міжнародного форуму стало обговорення стратегії енергетичної безпеки Європи та ролі України як частини єдиного європейського ринку. Участь у цьогорічному Форумі взяли Його Світлість Князь Монако Альбер II; Президент Польщі (1995-2005) Александр Кваснєвський; Президент Словенії (2007-2012) Данило Тюрк; член Європарламенту і лідер фракції Альянс лібералів і демократів за Європу, прем'єр-міністр Бельгії (1999-2008) Гі Верхофстадт; Комісар ЄС з енергетики (2004 і 2009 рр) Андріс Пієбалгс; керівник Антитерористичного центру ЦРУ (1999-2002), посол з особливих доручень по боротьбі з тероризмом (2002-2004) Адміністрації Президента США Джорджа Буша Джозеф Кофер Блек; директор Євразійського центру Діну Патричі Атлантичного Ради США (Atlantic Council), посол США в Україні (2003-2006) Джон Едвард Гербст та інші високі гості.

Українську урядову делегацію на Форум очолив віце-прем'єр України Володимир Кістіон. Верховну Раду на Форумі представляла голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості - Наталія Бойко, заступник міністра з питань європейської інтеграції. Також з української сторони участь у Форумі представники Посольства України у Франції, Кабінету міністрів України, міністерств і відомств.

З вітальним словом виступив Його Світлість Князь Монако Альберт II.

"Ми знаходимося на тимчасовому перехресті, коли країни повинні виробити нову стратегію і нові моделі функціонування життєдіяльності. Нові моделі - це зміщення від традиційних моделей, заснованих на використанні вуглеводневих ресурсів, в сторону поновлюваних джерел енергії. Цей перехід вже почався. Монако вже кілька років просуває ідею нової моделі енергетичної безпеки в Європі і дуже важливо, що ми знаходимо однодумців серед приватних компаній таких як Burisma", - заявив Князь Монако Альберт II.

Учасники Форуму відзначили важливу роль України у формуванні європейської стратегії енергобезпеки, а також високу представленість української політичної і енергетичної еліти на заході в Монако. Форум Energe Security for the Future: new vision, strategy, innovation вже вдруге став майданчиком, що об'єднує країни та лідерів навколо ідеї енергетичної безпеки майбутнього. І значимість України з кожним роком посилюється. Цьому сприяють як нова енергетична стратегія уряду, так і вагомі кроки в реформуванні енергетичної галузі та інтеграції в європейське співтовариство. Особливу увагу було приділено ефективним змінам фіскальної політики України та нових інструментів стимулювання видобутку вуглеводнів.

"Україна сьогодні вже стала частиною Європи. Ми не можемо ігнорувати процеси, які відбуваються в країнах ЄС, як і Європа не може не помічати Україну, максимально інтегруючи її в формування загальної Стратегії енергетичної безпеки. Тільки на таких енергетичних самітах, де присутні лідери ЄС і Україна, ми можемо почути позиції один одного і на відкритому дискусійному майданчику знайти інструменти для досягнення енергетичної незалежності як всередині країн, так і в європейській спільноті", - зазначив президент Burisma Group Микола Злочевський.

Українські Національні Новини

Економіка