madrid-znimaye-vsi-obmezhennya-covid-19-dlya-gromadskikh-zakladiv

Мадрид знімає всі обмеження Covid-19 для громадських закладів

 • 18107 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. З понеділка, 4 жовтня, в Мадриді буде знято обмеження на кількість відвідувачів ресторанів і розважальних закладів. Новий захід буде застосовуватися до барів, ресторанів, нічних клубів, кінотеатрів, театрів, багатофункціональних приміщень і спортивних центрів. Про це прем'єр Мадрида Ісабель Діас Аюсо заявила під час інтерв'ю іспанській телекомпанії Telecinco, передає El Pais, інформує УНН.

Цитата

"З понеділка ми збираємося зняти всі обмеження на пропускну здатність, і ми практично за крок від того, що було до пандемії", - сказала Діас Аюсо.

Деталі

Що стосується використання масок для обличчя, Аюсо оголосила, що вони більше не будуть вимагатися на відкритих майданчиках в ресторанах, якщо можна буде підтримувати безпечну відстань. Представник департаменту охорони здоров'я Мадрида підтвердив, що маски для обличчя "як і раніше (будуть необхідні) в приміщеннях".

Доповнення

В Мадриді діють найм'якші обмеження з 17 регіонів країни - навіть при найвищому рівні захворюваності. Під час п'ятої хвилі Мадрид постійно повідомляв про найбільшу кількість виявлених випадків коронавірусу. Його система охорони здоров'я також зіткнулася з найбільшим тиском: з початку пандемії в Мадриді було госпіталізовано 125 506 пацієнтів з Covid-19. Мадрид також повідомив про найбільшу кількості загиблих. Згідно з офіційними підрахунками Міністерства охорони здоров'я, 16 094 людини в Мадриді померли від Covid-19 - цифра, за оцінками Мадридського регіону, становить 25 321 особа.

Оголошення Аюсо було зроблено на наступний день після того, як міністерство охорони здоров'я Іспанії і регіони, які відповідають за свої системи охорони здоров'я, кампанію вакцинації проти Covid-19 і обмеження, погодилися дозволити відкриті стадіони на повну потужність з цих вихідних у зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації.

У середу міністерство охорони здоров'я Іспанії повідомило, що 14-денне кумулятивне число випадків коронавірусу на 100 тисяч жителів впало до 60 - найнижчий показник з липня 2020 року, коли воно становило 57.

У міру поліпшення епідеміологічної ситуації кілька регіонів оголосили про плани послабити обмеження на коронавірус в готельному секторі.

Влада Андалусії заявили, що в п'ятницю будуть зняті обмеження на пропускну здатність і години роботи громадських закладів.

Каталонія оголосила, що планує знову відкрити нічні клуби після того, як буде введений сертифікат Covid-19, що показує, чи повністю вакцинований його носій, чи має він негативний результат на Covid-19 або недавно був заражений вірусом.

А в середу регіональний уряд в Естремадура також зняв всі обмеження на годинни роботи і пропускну здатність громадських закладів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Мадрид знімає всі обмеження Covid-19 для громадських закладів

     • 18107 переглядiв