maduro-zvinuvachuye-ssha-v-sabotazhi-viboriv-u-venesueli-za-dopomogoyu-sanktsiy

Мадуро звинувачує США в саботажі виборів у Венесуелі за допомогою санкцій

 • 7884 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. У неділю, 20 травня, в Венесуелі пройдуть вибори президента, участь в яких братиме чинний президент Ніколас Мадуро. Голосування, назване супротивниками Мадуро як "коронація" диктатора, ймовірно, понесе за собою нові іноземні санкції, передає УНН з посиланням на Reuters.

США посилили тиск на уряд президента Мадуро в п'ятницю, звинувативши його в отриманні прибутку від незаконних поставок наркотиків і наклавши санкції на Діосдадо Кабелло - другу людину у правлячій соціалістичній партії.

Сполучені Штати вже наклали санкції проти Мадуро за порушення прав людини та звинувачували його в нинішніх економічній та політичній кризах Венесуели. Але у п'ятницю Вашингтон вперше публічно пов'язав Мадуро з торгівлею наркотиками.

У своїй заяві уряд Мадуро назвав санкції частиною "систематичної кампанії агресії" адміністрації президента Дональда Трампа та заявив, що вони не мають законної бази.

"Не дивно, що напередодні нового голосування, коли венесуельський народ вийде, щоб захистити свою демократію від імперіалістичних агресій, які намагаються його зруйнувати, знову американський режим намагається саботувати вибори", - йдеться в заяві.

Казначейство США у п'ятницю ввело санкції проти Кабелло, його дружини, яка очолює інститут туризму країни, та його брата Хосе Давида.

В свою чергу опозиція в суботу підтвердила свій заклик до бойкоту виборів і назвала їх "виборчим притворством, що прагне ратифікувати диктатуру у Венесуелі та світі".

Мадуро наполягає на тому, що вибори будуть вільними та справедливими, і звинувачує опозицію у відмові від участі.

Однак його уряд був змушений звернутися до спостерігачів з союзних країн для моніторингу голосування в неділю. Він запропонував Організації Об'єднаних Націй та іншим міжнародним організаціям надіслати спостерігачів, але ООН вважає, що у Венесуелі немає умов для гарантування демократичного процесу.

Сполучені Штати, Канада, Європейський Союз та кілька країн Латинської Америки заявили, що вони не визнають результати вибрів на підставі, що вони не є прозорими та справедливими.

Як повідомляв УНН, щонайменше 11 людей загинули і 28 отримали поранення в результаті тюремного бунту в штаті Лара у Венесуелі.

Українські Національні Новини

Новини Світу