mafi-prinesli-byudzhetu-odesi-46-milyoniv

МАФи принесли бюджету Одеси 46 мільйонів

 • 9785 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Дохід бюджету Одеси від договорів оренди на землю під тимчасові споруди та вуличну торгівлю сягнув 46 млн грн. Про це стало відомо під час апаратної наради в мерії Одеси, передає УНН.

Начальник управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міськради Ірина Ястремська повідомила, що план виконаний на 132%, оскільки за розрахунками в 2021 році планували отримати 36 млн грн.

За її словами, загальна сума боргу на сьогодні за договорами на право користування місцями для розміщення тимчасових споруд становить понад 2 млн.

Як раніше заявляла член постійної депутатської комісії міськради з питань комунальної власності Олена Коробкова, в Одесі працює приблизно 6 тис. МАФів. Близько третини об'єктів не мають жодних дозволів на свою діяльність. Левова частка цих точок, зазначила Олена Коробкова, - стихійна і сезонна торгівля.

У відкритому доступі даних про те, хто є власником того чи іншого МАФу, немає. Непрозора схема роботи тимчасових споруд і наявність посередників, заявляв депутат міськради Вадим Терещук, у десятки знижує прибуток бюджету.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса