magate-vidnovilo-zvyazok-iz-zaporizkoyu-aes

МАГАТЕ відновило зв'язок із Запорізькою АЕС

 • 130791 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) відновило зв'язок із системами моніторингу на Запорізькій АЕС. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter агентства.

Цитата

"Системи моніторингу гарантій МАГАТЕ: було відновлено передачу даних із Запорізької АЕС; проте на Чорнобильський АЕС вона все ще не функціонує. До того ж на Южноукраїнській АЕС відбуваються періодичні збої передачи даних", — ідеться у повідмленні.

Деталі

Окрім того, на Запорізькій АЕС були виявлено та утилізовано боєприпаси, які не вибухнули.

Також технічний персонал розпочав ремонт пошкоджених ліній електропостачання на ЧАЕС. Зовнішнє електропостачання все ще не відновлено, було доправлено додаткове пальне для дизельних генераторів.

Системи моніторингу гарантій #МАГАТЕ: було відновлено передачу даних із #Запорізької АЕС; проте на #Чорнобильський АЕС вона все ще не функціонує. До того ж на #Южноукраїнській АЕС відбуваються періодичні збої передачи даних.

— IAEA - International Atomic Energy Agency (@iaeaorg) March 11, 2022

Нагадаємо

10 березня стало відомо, що у МАГАТЕ припинили надходити дані із систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Чорнобильській АЕС та Запорізькій АЕС.

Українські Національні Новини

Суспільство