mail-ru-i-yandeks-pidtrimali-zakonoproekt-pro-avtonomniy-runet

Mail.ru і "Яндекс" підтримали законопроект про "автономний Рунет"

 • 9285 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Mail.ru Group і "Яндекс", які в Україні перебувають під санкціями, підтримали законопроект про автономний режим російського сегменту інтернету. Про це повідомляє УНН з посиланням на Дождь.

Так, віце-президент і технічний директор Mail.ru Group Володимир Габрієлян зазначив, що заходи, запропоновані в законопроекті, дозволять індустрії "відчувати себе більш спокійно". А директор з розвитку мережевої інфраструктури "Яндекса" Олексій Соколов заявив, що законопроект "вчасно спрямований на захист російського сегмента". При цьому, він зазначив, що законопроект потребує доопрацювання, зокрема, з точки зору попереднього складання загроз і плану протидії їм.

При цьому, як пише видання, експерти організації "Цифрова економіка" розкритикували ініціативу. Там відзначили, що вона може привести до зростання навантаження на мережеву інфраструктуру, порушення якості з'єднань і збоїв у всій національній системі зв'язку.

Відзначається, що законопроект внесли до Держдуми РФ в середині грудня минулого року. Ініціатива передбачає створення інфраструктури, яка дозволить "забезпечити працездатність російських інтернет-ресурсів" в разі, якщо російські оператори не зможуть підключитися до зарубіжних серверів.

Як повідомляв УНН, Московський міський суд в Росії назвав рішення про блокування месенджера Telegram законним.

Нагадаємо, в травнем 2017 року Президент України Петро Порошенко ввів санкції проти "ВКонтакте", "Мейл.ру" і ряду російських телеканалів.

Українські Національні Новини

Новини Світу