makron-i-sholts-zustrilis-za-robochim-obidom-u-parizhi-namagalis-podolati-rozbizhnosti

Макрон і Шольц зустрілись за робочим обідом у Парижі: намагались подолати розбіжності

 • 211379 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Німеччини Олаф Шольц прибув у Париж на зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном. Як повідомляє Рolitico, лідери за робочим обідом намагались подолати розбіжності та покрищити двосторонні відносини, передає УНН.

Деталі

Прем'єр Німеччини назвав розмову із президентом Франції, а також наголосив, що "країни близькі і спільно вирішують виклики".

"Сьогодні була дуже хороша і важлива розмова - щодо європейського енергопостачання, зростання цін і спільних проектів озброєння. Німеччина і Франція близькі і спільно вирішують виклики", - написав Шольц.

Додамо

У той же час, за даними Рolitico, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон зустрілися сьогодні на робочий обід у Фонтенбло, щоб спробувати подолати свої розбіжності та поставити франко-німецькі відносини на кращу основу. Зустріч була поспішно організована як заміна скасованого засідання кабінету міністрів між урядами Франції та Німеччини, яке було перенесено на січень, що призвело до того, що напруженість між обома столицями вилилася у відкриту.

За даними ЗМІ, роздратування Франції, схоже, також пов’язане з розбіжностями в оборонному секторі — де останнім часом Німеччина віддає перевагу угодам із зброєю зі США над спільними оборонними проектами з Францією.

Ще один привід - майбутня поїздка Шольца до Пекіна. Канцлер Німеччини вирушить до Китаю наступного тижня — ставши першим західним лідером, який відвідає Сі Цзіньпіна з тих пір, як він зміцнив свою роль найвпливовішого автократа у світі. Шольц поїде з німецькою бізнес-делегацією, що зробить ще важчим уникнути враження, що лідер найбільшої економіки Європи їде до Китаю як прохач.

У Єлисейському палаці вважають, що було б краще, якби Макрон і Шольц відвідали Китай разом — і бажано пізніше, а не одразу після з’їзду Комуністичної партії, де Сі зміцнив свою владу. За словами одного французького чиновника, візит невдовзі після конгресу «узаконить» третій термін Сі Цзіньпіна і буде «надто політично дорогим», додає видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу