makron-ne-vikoristovuvatime-termin-genotsid-schodo-zvirstv-rosiyi-v-ukrayini

Макрон відмовився називати геноцидом звірства рф в Україні і заявив, що росіяни і українці "брати"

 • 145374 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон відмовився називати геноцидом звірства російських військових в Україні. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Цитата

“Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи (росіяни та українці - ред.) — брати. Я хочу продовжити намагатися, наскільки можу, зупинити цю війну та відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі”, - сказав він.

Деталі

Макрон зауважив, що “з упевненістю можна сказати, що ситуація неприйнятна” і назвав дії російських окупантів в Україні воєнним злочином. Він також зазначив, що Франція співпрацює з Україною у розслідуванні імовірних злочинів росії проти України.

“Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, тепер було встановлено, що російська армія скоїла військові злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних” – сказав він.

Доповнення

Президент США Джо Байден вперше назвав звірства російських військових в Україні геноцидом. Він додав, що “путін просто намагається знищити навіть ідею бути українцем”.

Українські Національні Новини

Політика