makron-pro-mozhlive-embargo-yes-na-rosiyskiy-gaz-nichogo-ne-mozhna-viklyuchati

Макрон про можливе ембарго ЄС на російський газ: нічого не можна виключати

 • 235233 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після шостого пакету санкцій Європейського Союзу проти росії не можна виключати нічого щодо додаткових санкцій у найближчі тижні. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Виступаючи перед журналістами після саміту ЄС у Брюсселі, він також сказав, що сподівається, що найближчими днями та тижнями буде досягнуто угоди з росією про експорт українського зерна, заявивши, що нещодавні переговори між президентами росії та Туреччини з цього питання були "позитивним знаком".

Раніше

Лідери ЄС заявляють, що до кінця 2022 року вони заблокують більшу частину імпорту російської нафти, щоб покарати Москву за вторгнення до України.

Загальноєвропейська заборона вплине на нафту, що надходить морем (близько двох третин імпорту), але не на трубопровідну нафту після заперечень з боку Угорщини.

Польща та Німеччина також зобов'язалися припинити імпорт нафти, що означає, що загалом буде заблоковано 90% російської нафти.

Глава Європейської ради Шарль Мішель заявив, що угода "відрізала велике джерело фінансування російської військової машини".

Додамо

В даний час росія постачає 27% нафти, що імпортується в ЄС, і 40% газу. Натомість ЄС платить росії близько 400 мільярдів євро (430 мільярдів доларів) на рік.

Українські Національні Новини

Новини Світу