makron-proviv-neznachni-perestanovki-v-uryadi-frantsiyi

Макрон провів незначні перестановки в уряді Франції

 • 8659 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон призначив трьох нових людей до уряду, включаючи міністра, який відповідатиме за вирішення питань, пов'язаних з Brexit, провівши незначні перестановки у своєму кабінеті. Про це УНН повідомляє з посиланням на France 24.

Амелі де Моншалін, депутат від партії Макрона, стає молодшим міністром з європейських справ, йдеться в заяві офісу французького президента в неділю.

Сібет Ндіайє, раніше радниця Макрона з комунікацій, була призначена речницею уряду, а Седрік О - новим молодшим міністром з цифрових питань.

Колишній міністр з європейських справ Наталі Луазо покинула уряд, щоб очолити партію Макрона на виборах до Європейського парламенту, які відбудуться у травні.

39-річна Ндіайє і 36-річний О, відповідно, замінюють Бенжамена Гріво і Муніра Махжубі, обидва з яких вийшли зі складу уряду минулого тижня, щоб балотуватися в мери Парижа в 2020 році.

Разом з цими звільненнями уже 10 міністрів пішли з уряду після обрання Макрона на посаду президента Франції в 2017 році, що є рекордом на цьому етапі президентського терміну.

Українські Національні Новини

Новини Світу