makron-u-nagirnomu-karabakhu-voyuyut-dzhikhadisti-z-siriyi

Макрон: У Нагірному Карабаху воюють джихадисти з Сирії

 • 12263 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У збройному конфлікті в Нагірному Карабасі беруть участь сирійські джихадисти. Вони проникли туди через територію Туреччини. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 1 жовтня, у Брюсселі, передає УНН із посиланням на DW.

Це "дуже серйозний новий факт, який змінює ситуацію", - сказав Макрон.

У Москві також підтвердили інформацію про бойовиків із Близького Сходу в Нагірному Карабаху. "У нас є ці дані, це інформація, яка є в нашому розпорядженні", - заявила на брифінгу представниця МЗС РФ Марія Захарова.

30 вересня на сайті МЗС РФ оприлюднили повідомлення, що в зону нагірно-карабаського конфлікту "здійснюється перекидання бойовиків незаконних збройних формувань, зокрема з Сирії, Лівії, з метою безпосередньої участі в бойових діях".

Додамо, 1 жовтня президенти Росії, США і Франції як глави країн — співголів Мінської групи ОБСЄ прийняли заяву щодо ситуації в Нагірному Карабасі. Лідери підкреслили, що вони “найрішучішим чином засуджують ескалацію насильства, що має місце на лінії зіткнення в зоні нагірно-карабаського конфлікту”.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострилася 27 вересня, на спірній території тривають активні бойові зіткнення. В Азербайджані і Вірменії введено військовий стан, оголошена мобілізація. Обидві сторони повідомляють про вбитих і поранених, в тому числі серед цивільного населення. У Баку заявили про взяття під контроль декількох карабахських сіл і стратегічних висот. Єреван ці повідомлення спростовує і повідомляє в тому числі про обстріл території Вірменії.

Українські Національні Новини

Новини Світу