makron-zaiavyv-shcho-frantsiia-zrobyt-use-mozhlyve-dlia-dosiahnennia-olimpiiskoho-peremyria

Макрон заявив, що Франція зробить "усе можливе" для досягнення олімпійського перемир'я

 • 18910 переглядiв

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зробить "усе можливе" для досягнення олімпійського перемир'я під час Олімпіади 2024 року в Парижі на тлі війни росії проти України, і розкрив плани щодо перенесення церемонії відкриття на стадіон "Стад де Франс", якщо виникнуть загрози безпеці.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у понеділок, що зробить "все можливе", щоб досягти перемир'я під час Олімпійських ігор у Парижі цього року, на тлі війни рф проти України та в інших регіонах, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Макрон заявив, що зробить "все можливе", щоб під час Ігор було досягнуто олімпійського перемир'я. Перемир'я - це історична традиція, згідно з якою під час Олімпіади панує мир.

"Ми хочемо працювати для олімпійського перемир'я, і я думаю, що це привід для мене взаємодіяти з багатьма нашими партнерами", - сказав Макрон в інтерв'ю BFMTV і RMC.

Також президент Франції сьогодні вперше заявив, що церемонію відкриття Олімпіади в Парижі можуть перенести з річки Сени на національний стадіон у разі загрози безпеці. 

Перед цим паризькі організатори, як зазначається, розробили церемонію, яка є безпрецедентною в історії Олімпійських ігор, оскільки вона порушує традицію відкриття Ігор на головному стадіоні. Наразі організатори заперечували можливість перенесення церемонії 26 липня в інше місце, якщо влада вважає, що існує ймовірність того, що вона стане мішенню, пише видання.

"Ця церемонія відкриття... є першою в світі. Ми можемо це зробити, і ми збираємося це зробити", - сказав Макрон.

Але, додав він, "є план B і план C", включаючи перенесення церемонії на стадіон "Стад де Франс" на північ від Парижа, головного стадіону Олімпіади, де проходитимуть регбі-7 і легка атлетика.

Макрон сказав, що замість того, щоб команди пливли Сеною на баржах, церемонію можна було б "обмежити будівлею Трокадеро" через річку від Ейфелевої вежі або "навіть перенести на Стад де Франс".

"Ми проаналізуємо це в режимі реального часу", - додав Макрон.

Перенесення церемонії з Сени було б величезним завданням і позбавило б Олімпійські ігри в Парижі їх визначального іміджу, зазначає видання.

Очікується, що на церемонії будуть присутні понад 300 000 глядачів, ще 200 000 спостерігатимуть з будівель уздовж Сени.

Наразі всі країни заявили, що планують взяти участь у річковому параді під відкритим небом, у тому числі "найбільш схильні до ризику", такі як Сполучені Штати та Ізраїль, вказує видання.

Паралімпійські ігри відбудуться після Олімпійських ігор і розпочнуться 28 серпня.

Макрон сказав, що його метою є те, щоб Франція увійшла до п'ятірки найкращих у медальному заліку Олімпійських ігор та у вісімку найкращих країн Паралімпійських ігор.

09.04.24, 10:05 • [views_0]