malayziyska-politsiya-zapidozrila-pivnichnokoreyskogo-diplomata-u-vbivstvi-kim-chon-nama

Малайзійська поліція запідозрила північнокорейського дипломата у вбивстві Кім Чон Нама

 • 9333 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Малайзійська поліція повідомила, що хоче допитати високопосадовця з посольства Північної Кореї Хен Кван Сона через убивство Кім Чон Нама, зведеного брата лідера КНДР, передає УНН із посиланням на ВВС. М

Як пише видання, Хен Кван Сон є одним із трьох північнокорейців, підозрюваних у причетності до злочину. Серед них також співробітник північнокорейської авіакомпанії.

Поліція підтвердила, що Кім Чон Нам помер після того, як в аеропорту Куала-Лумпура дві жінки накинули йому на голову хустку, просочену отруйною речовиною.

Посольство Північної Кореї в Малайзії різко заперечило звинувачення.

Як ідеться у заяві дипустанови, той факт, що речовина була на руках жінок, доводить, що вона не могла бути отруйноїтою. Посольство закликало негайно звільнити "невинуватих жінок" і затриманого мешканця КНДР.

У середу керівник малайзійської поліції Халід Абу Бакар розповів, що правоохоронці ще розшукують трьох північнокорейців на додачу до раніше оголошених підозрюваних.

Одним з розшукуваних є 44-річний Хен Кван Сон - другий секретар посольства Північної Кореї у Куала-Лумпурі.

Іншими новими підозрюваними є 37-річний Кім Ук Ій, який працює у державній авіакомпанії КНДР Air Kory та ще один громадянин Північної Кореї Рі Ю У.

Халід Абу Бакар додав, що малайзійська поліція офіційно звернулася до посольства КНДР щодо допиту Хен Кван Сона та двох інших північнокорейців, що, як вважається, все ще залишаються у Малайзії.

Якщо посол не виявить бажання до співпраці "ми змусимо їх вийти до нас", відзначив шеф поліції, без уточнення деталей, які саме механізми можуть бути використані.

Чотири інші північнокорейці, яких раніше назвали причетними до смерті Кім Чон Нама, як припускають, вже виїхали з Малайзії.

Халід Абу Бакар також розповів, що поліція змушена була взяти під охорону морг, де знаходиться тіло названого брата лідера КНДР, через спробу невідомих проникнути туди.

Українські Національні Новини

Політика