malyar-rozvinchala-feyki-pro-mobilizatsiyu-zhinok-ta-povistki-u-diyi

Маляр розвінчала фейки про мобілізацію жінок та повістки у "Дії"

 • 549901 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр розкрила основні фейки кремлівської пропаганди про мобілізацію жінок та надсилання повісток у додаток "Дія", передає УНН з посиланням на сторінку Міністерства оборони України у Telegram.

Деталі

Ганна Маляр прояснила ситуацію щодо інформації про видачу повісток жінкам, сказавши, що жінок не мобілізують без їхньої згоди.

"У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край. Якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку - це для уточнення даних. Бо вони, згідно з законом, повинні це робити що 5 років", - пояснила Маляр

Також Ганна Маляр розвінчала фейк про видачу повісток через додаток "Дія", наголосивши, що зараз повістки через цю програму не видають.

"Наразі повістки через "Дію" не видають. І питання це не опрацьовується", - зауважила заступник Міністра оборони України.

Доповнення

Ганна Маляр також прокоментувала російський наратив, "що мобілізованих одразу без підготовки відправляють в Бахмут".

"Насправді, мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу відбувається за скороченими термінами, але без зниження якості навчання", - сказала вона.

Також Маляр додала: " Крім того, треба знати, що мобілізованих направляють на різні напрямки, а не лише на Схід. Є чимало тилових військових частин у різних регіонах України, завдання яких наближати нашу Перемогу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни продовжують обкрадати держустанови та підприємства на окупованих територіях - Маляр

Українські Національні Новини

Війна