malyuska-v-ukrayini-potribno-zminiti-pidkhodi-do-sistemi-pokaran

Малюська: в Україні потрібно змінити підходи до системи покарань

 • 13746 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. У нашій державі потрібно змінити підходи до системи кримінальних покарань. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів міністр юстиції України Денис Малюська, передає УНН.

"Потрібно змінити підходи до системи кримінальних покарань. Змінювати, менший акцент ставити на тюрмах, менший акцент ставити на слідчому ізоляторі. У нас автоматом є принцип "ми знайшли злочинця, він винуватий, ми довели його вину, ми його ізолюємо від суспільства на 3-4 роки" і потім "ми його звідти заберемо, з ізольованого приміщення, де він спілкується з такими самими людьми, злочинцями". Де тут логіка? Ну от закрили, потім відкрили – він що, став ліпшим, розумнішим, добрішим? З ним ніхто не працює, він спілкується зі злочинцями, стає тільки гірше. Ми саджаємо крадія – а виходить вбивця", - заявив міністр.

З його слів, людей мають направляти до місця, де працюють з їхньою агресією, зі злочинною поведінкою, виявляють її причини.

"Це може бути у в’язниці, але ще більш ефективно це працює, коли людина, наприклад, випрацює на громадських роботах, виправних роботах, проходить по апробаційній програмі. З людьми потрібно працювати", - додав він.

Як повідомлялося в УНН, Міністерство юстиції разом з нардепами зареєструвало проект закону (№3591), який дозволить продавати заморожені в'язниці і використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої тюремної інфраструктури.

Українські Національні Новини

Політика