maniya-velichi-politologi-pro-primkhi-trukhanova-otrimati-orden-bogdana-khmelnitskogo

"Манія величі": політологи про примхи Труханова отримати орден Богдана Хмельницького

 • 17362 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Бажання Геннадія Труханова отримати державний орден Богдана Хмельницького виглядає дивно і гордовито. Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Микита Трачук.

Деталі

"Це трохи віддає манією величі. Або схоже на те, що починає формуватися якийсь культ особистості", - сказав він.

Про присвоєння ордена меру міста повинні клопотати жителі Одеси, а не його підлеглі, переконаний Трачук.

"Це повинна бути ініціатива людей, що виходить знизу. За героїчні вчинки або ж меру, який зробив щось вагоме на благо міста.

Дивно, коли це є ініціативою депутатів - представників місцевого органу влади. Ясна річ, що Труханов як людина, яка довго керує Одесою має свою вертикаль влади в цьому місті. І виходить, що він сам собі цей орден присуджує, через виконком і рішення депутатів", - додав політолог.

Думку Трачука розділяє політолог Петро Олещук.

Орденом Богдана Хмельницького нагороджують громадян країни за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, зміцненні обороноздатності України, нагадав він.

"Цим орденом часто нагороджують військових. Мені здається не зовсім доречним, якщо в умовах війни його отримують представники державної служби, місцевого самоврядування", - говорить експерт.

Контекст

Джерела повідомили, що мер Одеси Геннадій Труханов хоче отримати орден Богдана Хмельницького з нагоди 30-ти річчя незалежності України. Вчора цю примху обговорювали на "малому" виконкомі в Одесі, а 24 червня хочуть винести на розгляд всього виконкому. 

Разом з тим, Труханов тільки в 2017 році анулював свій російський паспорт, стверджуючи при цьому, що виданий він був йому в 2011 році без його згоди.

Крім того, на сайті петицій до Президента було звернення з приводу ознак сепаратизму в діях Труханова. Як вказує автор петиції, мер міста неодноразово "провалював включення питання про визнання Росії як країни агресора в засідання міської ради".

Визнати Росію країною агресором в Одесі зважилися тільки в 2016 році.

Українські Національні Новини

Політика