marchenko-prozvituv-u-vr-pro-vikoristannya-koshtiv-iz-fondu-po-borotbi-z-covid-19

Марченко прозвітував у ВР про використання коштів із фонду по боротьбі з COVID-19

 • 15551 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Залишок коштів фонду по боротьбі з коронавірусом на 18 червня складає 28,5 млрд грн, касові видатки склали 1,9 млрд грн. Про це заявив на годині запитань до уряду у ВР міністр фінансів України Сергій Марченко, передає кореспондент УНН.

"Кошти фонду можуть спрямовуватися на заходи запобігання виникненню, поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемії та пандемії COVID-19, додаткові доплати до зарплати медичним та іншим працівникам, які зайняті на роботах з ліквідації хвороби, надання допомоги громадянам, надання трансферту пенсійному фонду України", - сказав Марченко.

За його словами, термін дії фонду – під час карантину та наступні 30 днів.

"Залишок коштів фонду, станом на 18 червня, складає 28,5 млрд грн. Касові видатки, станом на 16 червня, склали 1,9 млрд грн", - додав Марченко.

За його словами, урядом було вирішено спрямувати майже 9 млрд грн з акумульованих коштів фонду на випадок безробіття.

"Зокрема, 4,7 млрд грн передбачили для виплати допомоги із часткового безробіття на період карантину на безповоротній основі. 1,27 млрд грн на допомогу з безробіття із дня запровадження карантину і до завершення бюджетного періоду на поворотній основі. Близько 3 млрд грн на виплату допомоги з безробіття на безповоротній основі. Станом на 9 червня 428 тис. осіб отримують допомогу з безробіття. Це майже удвічі більше ніж у той рік", – додав міністр.

Також він додав, що передбачено 1,6 млрд грн на допомогу дітям фізичних осіб-підприємців, 100 млн грн передбачено закладам охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Нагадаємо, у Міністерстві фінансів розповіли, куди будуть спрямовані кошти з фонду боротьби з COVID-19.

Як повідомлялося в УНН раніше, Мінфіну доручено провести аудит витрат із фонду на боротьбу з COVID-19 з Державного бюджету.

Українські Національні Новини

Політика