marchenko-rozpoviv-realizatsiyu-yakikh-reform-vimagaye-vid-ukrayini-mvf

Марченко розповів, реалізацію яких реформ вимагає від України МВФ

 • 12892 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що ухвалення програми з МВФ передбачає реалізацію низки структурних реформ - в митниці, податковій, банківській системі та Фонді гарантування вкладів фізичних осіб. Про це він сказав під час брифінгу після засідання Кабміну, передає УНН.

“Сьогодні було прийняте дуже важливе рішення Радою директорів Міжнародного валютного фонду про виділення Україні траншу кредиту і розпочинання нової програми з МВФ. Обсяг програми - 5 млрд доларів США. Перший транш ми очікуємо найближчими днями - 11 червня, якщо бути більш точним. Обсяг 2,1 млрд дол. США. Ці кошти нам дозволять профінансувати дефіцит бюджету. Це не тільки йде мова про погашення, обслуговування державного боргу, це мова йде також про можливість забезпечити виплату пенсій, заробітних плат, доплат медикам, відповідно до передбачених заходів по COVID-фонду. Також ми матимемо змогу профінансувати необхідну закупівлю засобів індивідуального захисту для фонду COVID”, - сказав Сергій Марченко.

Він зазначив, що це дозволить максимально чітко увійти в бюджетний рік і до кінця року мати гарантоване фінансування.

“Ключові елементи програми. По перше, як вже було сказано, традиційно МВФ хоче бачити збалансованість бюджетної політики. Вона збережена і рішення Фонду гарантує, що бюджет на 2020 рік є збалансованим і забезпечений джерелами фінансування. Крім того, передбачається реалізація низки структурних реформ - зокрема буде продовжена реформа митниці і податкової в частині створення єдиних юридичних осіб, крім того, передбачається зміцнення імунітету банківської системи в частині роботи з непрацюючими кредитами. Також буде посилена інституційна спроможність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”, - додав Сергій Марченко.

За його словами, також традиційно залишаються блоки програми щодо боротьби з корупцією і відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) ухвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в рамках угоди Stand-by.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі