marchuk-rozpoviv-yak-vidbuvayutsya-peremovini-u-minsku

Марчук розповів, як відбуваються перемовини у Мінську

 • 11748 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Під час переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську на першому етапі Україна і Росія розмовляють один-на-один, а представників ОРДО та ОРЛО залучають до вирішення проблемних питань в останню чергу. Про це сказав представник України в тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент УНН.

"Переговори відбуваються в декілька етапів. Перший етап – це Росія і Україна розмовляють один-на-один, ці перемовини веде ОБСЄ. Там обговорюється майже все. Після цього запрошуються представники ОРДО і ОРЛО, після того, коли ми вважаємо за потрібне їх запросити, і обговорюється питання з їх участю: ми їм задаємо питання, а вони відповідають – це другий етап. Третій етап – це вже, коли у великому залі переговори ведуться за участю всіх експертних груп, представників посольства і всіх тих, хто брав участь у перших двох етапах", - сказав Марчук.

Він також додав, що подібна структура переговорів ще раз доводить, що ключові рішення і лінія поведінки заздалегідь прописується Москвою.

"Інколи кажуть, що у Мінську ми там з сепаратистами. Да, вони сидять, але починаються переговори один-на-один з Росією. І коли ми бачимо на першому етапі, що по деяких питаннях ми не досягнемо результату, то абсолютно зрозуміло, що вирішує не ОРДО, ОРЛО позицію, яку там зайняти, а вирішує Росія", - зазначив Марчук.

Нагадаємо, перший віце-спікер парламенту, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що на переговорах у Мінську українська сторона ще раз підтвердила пропозицію 27 грудня о 12 годині провести звільнення заручників і політв’язнів, але РФ займає деструктивну позицію і категорично відмовилась визнати своїх своїми, назвавши їх "отпускниками", "добровольцами".

Українські Національні Новини

Політика