marin-le-pen-pereobrana-na-choli-partiyi-natsionalne-obyednannya-na-chetvertiy-termin

Марін Ле Пен переобрана на чолі партії "Національне об'єднання" на четвертий термін

 • 13558 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Єдиний кандидат на посаду, Марін Ле Пен в неділю була переобрана президентом партії "Національне об'єднання" (RN) на четвертий термін, який вона повинна тимчасово покинути восени, щоб присвятити себе президентським виборам. Про це повідомляє AFP, передає УНН.

Деталі

Згідно з результатами голосування, підведеними в четвер і оголошеними в неділю на партійному з'їзді в Перпіньяні, ультраправий лідер Марін Ле Пен, яка очолює RN з 2011 року, була обрана 98,35% голосів членів партії.

Марін Ле Пен заявила, що займеться фундаментальними і мобілізаційними темами своєї партії, такими як імміграція. У середу вона вже закликала до "мобілізації" перед обличчям "запрограмованого міграційного затоплення Європи".

В ході з'їзду члени партії також проголосували за затвердження Жордана Барделли на пост віце-президента "Національного об'єднання".

Контекст

Підсумки недавніх регіональних виборів, що пройшли у Франції 20 і 27 червня, принесли розчарування для Марін Ле Пен, яка вважалася фаворитом передвиборного марафону, її партія отримала лише п'яту частину голосів по країні. Це набагато менше, ніж прогнозували соціологи.

Раніше Ле Пен повідомила, що має намір взяти участь в президентських виборах, які пройдуть у Франції в 2022 році. У квітні політик заявила, що вважає свою перемогу можливою.

Доповнення

У 2017 році Ле Пен в першому турі президентських перегонів зайняла друге місце, поступившись Емманюелю Макрона. У другому турі Макрон був обраний президентом Франції, отримавши 66,10% голосів. За Ле Пен тоді проголосували 33,90% виборців.

Українські Національні Новини

Новини Світу