mariupol-mozhe-stati-chervonoyu-liniyeyu-u-peregovorakh-z-rf-mzs-ukrayini

Маріуполь може стати "червоною лінією" у переговорах з рф - МЗС України

 • 147972 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ситуація в обложеному Маріуполі може стати "червоною лінією" в переговорах з рф. Про це УНН пише з посилання на інтерв'ю дипломата для CBS News.

Деталі

Глава МЗС зазначив, що ситуація в обложеному російськими військами місті склалася "жахлива".

"Ситуація в Маріуполі жахлива і у військовому відношенні, і несамовита. Міста більше не існує. Залишки української армії та велика група мирних жителів практично оточені російськими військами. Вони продовжують свою боротьбу, але судячи з того, як поводиться російська армія в Маріуполі, вони вирішили будь-що-будь порівняти місто із землею", - заявив міністр.

Він додав, що останнім часом між Україною і рф не було ніяких дипломатичних контактів на рівні Міністерств закордонних справ.

"Ну, у нас справді не було контактів із російськими дипломатами останніми тижнями на рівні Міністерств закордонних справ. Єдиний контактний рівень - переговорна група, що складається з представників різних інституцій та членів парламенту. Вони можуть продовжити свої консультації на рівні експертів, але переговори на високому рівні не ведуться. Після Бучі стало особливо важко продовжувати спілкування з росіянами. Але, як сказав мій президент, Маріуполь може бути червоною лінією", - повідомив Кулеба.

Українські Національні Новини

Політика