markarova-rozpochala-rotatsiyi-u-minfini

Маркарова розпочала ротації у Мінфіні

 • 13851 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Кабінет міністрів України за поданням міністра фінансів Оксани Маркарової перевів Юрія Гелетія з посади заступника голови Мінфіну на посаду заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу відомства.

"5 грудня за поданням міністра фінансів Оксани Маркарової Кабінет міністрів призначив Юрія Гелетія на посаду заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції. Відповідне розпорядження оприлюднено сьогодні на сайті Кабінету міністрів", - повідомили у Мінфіні.

У своїй новій ролі, як зазначається, Юрій Гелетій зосередиться на трьох ключових напрямах:

  • реформа системи управління державними фінансами;
  • програми співпраці з міжнародними фінансовими організаціями;
  • управління державними банками.

Він, вступаючи на нову посаду, наголосив на необхідності "підвищити ефективність системи управління державними фінансами, гармонізувати наші підходи з партнерами у ЄС та зменшити свою присутність у банківському секторі".

"Ці завдання, а також підтримка макроекономічної стабільності у партнерстві з міжнародними фінансовими організаціями, будуть моїми пріоритетами", - сказав Гелетій.

Юрій Гелетій, до нинішньої ротації, був заступником міністра фінансів з липня 2018 року.

Нагадаємо, 23 листопада міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що ще не визначилася з кандидатурою на посаду першого заступника міністра.

Як повідомляв УНН, 22 листопада Верховна Рада призначила Оксану Маркарову міністром фінансів.

Українські Національні Новини

Політика