markevich-var-tse-ne-primkha-ukrayini

Маркевич: VAR - це не примха України

 • 10192 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Система VAR - це не примха України, а тенденція світового футболу, якій ми повинні відповідати. Тому критика запровадження відеодопомоги арбітрам тут абсолютно беззмістовна. Таку думку висловив екснаставник збірної України та "Дніпра" Мирон Маркевич, передає УНН.

“VAR - це не примха України чи УАФ. Це - тенденція світового футболу. І ті, хто це критикують - вони ніколи не працювали тренерами, тощо. Коли ти відповідаєш за результат, а суддя тобі його, м'яко кажучи, не дає зробити - або помилково або навмисне.

Тому я двома руками за VAR. Так, вдосконалювати його треба. До прикладу, міліметрові офсайди, може, не треба враховувати, але це вже деталі. Загалом VAR гарантує чесність, неупередженість. Суддя не може все бачити, навіть три судді не можуть. Можуть пропустити важливі моменти, і буває, що команда, яка повинна виграти, програє... Це ж важливо.

А критиків у нас всього вистачає. Особливо тоді, коли йдеться про інновації, важливі для України”, - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер "Динамо" дав позитивну оцінку запровадженню VAR в Україні

За словами Маркевича, на впровадження VAR в Україні не було витрачено жодної бюджетної гривні.

“В УАФ немає бюджетного фінансування, асоціація сама її купила. Ніхто їм нічого не виділяв. І тепер вже не треба буде витрачати час на врегулювання питань: були пенальті чи ні, було положення поза грою - не було. Воно давно назрівало, і накінець ми її купили”, - сказав функціонер.

Він додав, що VAR - не дешеве задоволення. І тому цей проект тепер мають підтримати клуби УПЛ.

“...тренери повинні підтримати. Це ж їм в першу чергу корисно. В цілому світі система VAR прижилася, і Україна – не виключення. Критика відійде на задній план, коли всі по достоїнству оцінять цю надважливу систему”, - резюмував Маркевич.

Нагадаємо, минулими вихідними система VAR дебютувала в УПЛ. Першим отримав вигоду від нововведення донецький “Шахтар” — у грі проти “Десни”. Головний арбітр скасував гол Гуцуляка після підказки відеоасистента.

Згодом, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар розібрав гол “Десни” у ворота “Шахтаря” та підтвердив правильність рішення, ухваленого на основі VAR. 

Як писав УНН, президент УАФ Андрій Павелко розповів, що організація має намір поступово збільшувати кількість матчів з VAR, але для цього до фінансування роботи системи повинні долучитись клуби. 

Українські Національні Новини

Спорт