marsianskiy-gelikopter-ingenuity-proletit-nad-pagorbami-chervonoyi-planeti-ta-davnoyu-richkoyu

Марсіанський гелікоптер Ingenuity пролетить над пагорбами Червоної планети

 • 773857 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Марсіанський гелікоптер Ingenuity, який супроводжує марсохід NASA Perseverance, пролетить над пагорбами Червоної планети. Наразі вони знаходяться на дні кратера Єзеро, але планується, що вони виберуться з низини та попрямують на 40-метрове підняття, де у стародавні часи знаходилася дельта річки. Про це пише УНН з посиланням на BBC.

Цитата

"До цього моменту була віра у те, що Марс абсолютно плоский, як млинець. Тільки зараз, завдяки цим останнім оновленням програмного забезпечення, ми можемо стверджувати, що насправді він не рівний, там є пагорби", - сказав BBC News старший пілот Ховард Гріп.

Деталі

Зазначається, що інженерам довелося оновити програмне забезпечення дрона, щоб він міг літати над пагорбами.

У 2021 році Ingenuity увійшов у історію, ставши першим транспортним засобом, який здійснив "політ в інший світ" з двигуном. Відтоді дрон здійснив ще 35 польотів.

Безпілотник підтримує марсохід, досліджуючи дорогу попереду та допомагаючи Perseverance та його "водіям на задньому сидінні" на Землі вибрати правильний шлях. Він також робить з повітря знімки скель під різними кутами, щоб дослідники могли створити 3D-моделі для подальшого дослідження. Зараз інженери на Землі аналізують супутникові зображення, щоб знайти безпечні місця для приземлення.

Нагадаємо

Марсохід NASA записав перший в історії звук пилу з Червоної планети. Цей запис може стати ключем до розуміння того, як пил рухається навколо Марса.

Українські Національні Новини

Технології