marsokhid-perseverance-zdobuv-sche-odin-zrazok-kamenya-iz-marsu

Марсохід Perseverance здобув ще один зразок каменя із Марсу

 • 29210 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Марсохід Perseverance здобув іще один зразок каменю на Марсі. Це вже четвертий зразок гірської породи, яку здобув апарат. Загалом, марсохід заповнив п’ять титанових трубок. Про це йдеться на сторінці NASA's Perseverance Mars Rover у Twitter, інформує УНН.

Цитата

“Камінь настільки гарний, що я вдруге взяв його зразок. Запечатав вже свою п’яту пробірку з іншим шматочком цієї цікавої породи”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Мета марсоходу Perseverance полягає в тому, щоб помістити великий набір цих колекцій у контейнери та залишити їх для майбутньої місії щодо повернення зразків.

Perseverance також виконує велику місію щодо пошуку доказів наявності слідів стародавнього життя на дні кратера Езеро.

Марсохід Perseverance доставлений на Марс разом з гелікоптером Ingenuity у рамках дослідницької місії NASA 18 лютого 2021 року, після майже 7 місяців польоту.

A rock so nice, I sampled it twice! Just capped and sealed my fifth sample tube, with another piece from this interesting rock. I’m doubling up on samples at some high-priority targets like this one. #SamplingMars https://t.co/Ex1QDo3eC2 pic.twitter.com/EbT9pNE4cU

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) November 24, 2021

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марсохід NASA Perseverance записав звуки іншого космічного корабля на Червоній планеті

Додамо

Міні-вертоліт Ingenuity, який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance у рамках дослідницької місії NASA, нещодавно здійснив п'ятнадцятий політ на Червоній планеті. Він тривав 128,8 секунд. Попередній політ Ingenuity відбувся 24 жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу