masovani-raketni-udari-po-tsivilnim-obyektam-mikolayeva-voznesenska-ta-ochakova-rozpochato-rozsliduvannya

Масовані ракетні удари по цивільним об’єктам Миколаєва, Вознесенська та Очакова - розпочато розслідування

 • 246313 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Офіс Генерального прокурора України повідомляє, що за фактом нічного та ранкового обстрілів окупантами по Миколаївщині розпочато кримінальне провадження. Про це інформує УНН.

Цитата

«За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними слідства, 4 вересня 2022 року, вночі та вранці військові країни-агресора здійснили масований обстріл міст Миколаєва, Вознесенська та Очакова. Внаслідок обстрілів у Миколаєві суттєво пошкоджено 3 лікувальних заклади, 2 навчальних заклади, готель і музей. Також пошкоджено житлові будинки. У Вознесенську зруйновано приміщення зерносховищ, знищено значну кількість зерна, істотно пошкоджено не менше 15 приватних домоволодінь, автомобілі, дім молитви, перукарню. У Очакові ворожа ракета влучила в об'єкт цивільної інфраструктури. Пошкоджено житлові будинки.

Нагадаємо

Заступник міського голови Очакова Олексій Васьков повідомив, що в результаті ворожої атаки в Очакові Миколаївської області знищено десятки тисяч тонн зерна.

Українські Національні Новини

Суспільство