masovi-mitingi-u-peterburzi-politsiya-povidomlyaye-pro-100-zatrimanikh-a-zmi-pro-500

Масові мітинги у Петербурзі: поліція повідомляє про 100 затриманих, а ЗМІ про 500

 • 9038 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Близько 100 осіб затримано в Санкт-Петербурзі за участь в неузгоджених акціях, які пройшли в єдиний день голосування. Про це повідомив журналістам начальник Головного управління по забезпеченню охорони громадського порядку МВС РФ Юрій Валяєв, передає УНН із посиланням на ТАСС.

“У нас в Санкт-Петербурзі затримано близько 100 осіб і в Москві кілька людей за порушення законодавства”, — сказав він, зазначивши, що мова йде про несанкціоновані акції проти пенсійних змін.

У той же час “Медиазона” повідомила наступне: “У МВС стверджують, що в Петербурзі затримано близько 100 учасників протесту. Кореспондент „Медіазони“, який спостерігав за затриманнями, вважає, що затриманих було більше, не менше 300. Раніше „Фонтанка“ писала про 400-500 затриманих”.

Також ЗМІ повідомляє подробиці затримань у Петербурзі, коли силовики оточили мітингувальників.

"У Петербурзі на площі Леніна силовики взяли в кільце частину протестуючих. Один з учасників акції знепритомнів, але поліцейські не дозволили винести його з оточення, сказавши, що пустять до нього медиків. Через кілька хвилин хлопець отямився, але дуже блідий. Неясно, чи прийшли в результаті до нього лікарі", - йдеться у повідомленні.

Також є інформація, що декільком затриманим в Петербурзі змогли втекти з автозаку.

Як повідомляв УНН, у Росії під час акцій проти пенсійної реформи, станом на 16.30, затримано 291 особу.

Українські Національні Новини

Новини Світу